Internet of Things (IoT)

Internet of Things (IoT)
Klik hier voor een preview
Willem VermeendWillem Vermeend
Jan Willem TimmerJan Willem Timmer

De IoT revolutie

De komende jaren zullen steeds meer apparaten en voorwerpen met elektronica op een zodanige manier slim worden gemaakt dat ze via het internet met elkaar kunnen communiceren, maar ook gegevens verzamelen via ingebouwde sensoren. Voorbeelden zijn slimme thermometers die je energieverbruik optimaal regelen en smart horloges die je dagelijkse gezondheid monitoren en je tips geven om je conditie te verbeteren. Door deze ontwikkeling, aangeduid als het Internet of Things, zullen onze maatschappij en economie revolutionair veranderen. Veel bedrijven zullen hun bestaande businessmodellen moeten aanpassen en worden geconfronteerd met nieuwe concurrenten, waaronder start-ups, die met IoT- technologie nieuwe diensten en producten in de markt zetten.

Deze publicatie over de revolutie van het IoT is een smartbook, een digitaal boek waarin gebruik wordt gemaakt van alle technische mogelijkheden die websites bieden. Zo kun je video's bekijken, linken naar andere websites.

In dit boekje verkennen Willem Vermeend en Jan Willem Timmer de revolutie van het Internet of Things. Het is vooral bedoeld voor ondernemers en lezers die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of in het kader van hun studie voldoende kennis moeten opdoen op het terrein van digitalisering en nieuwe technologie. Maar de auteurs maken duidelijk dat informatie over IoT voor iedereen van belang is. In welke functie of werkkring dan ook, je krijgt er mee te maken. Ze geven ook tips aan ondernemers, start-ups, onderwijsinstellin-gen en overheden om met IoT-toepassingen bedrijfsprestaties te verbeteren.